Samsung VCR


  #1  
Old 12-23-02, 09:03 AM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2002
Location: Niagara Region
Posts: 35
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Samsung VCR

I have a Samsung VCR(not sure what model) all of a sudden it won't play any movies. When I try to play a movie it will shut off and eject the tape. I've tried using a head cleaner but it does the same thing. It's a year and half old.
Any suggestions what the problem could be?
 
  #2  
Old 12-25-02, 08:16 AM
FREDDYG_001
Visiting Guest
Posts: n/a
Whats the model number of that vcr? Should be on the back of the unit.


Fred
 
  #3  
Old 12-30-02, 02:18 PM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2002
Location: Niagara Region
Posts: 35
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
The model # is VR8440C.
 
  #4  
Old 12-30-02, 06:13 PM
FREDDYG_001
Visiting Guest
Posts: n/a
What you need to do here is remove the top cover, put a tape in and see exactly what its doing in the play mode. Pay close attention to the loading motor assembly on the right. Should be two belts and a motor. One belt drives the cassette loader, the other drives the tape loading mechanism. See if both functions are completing there cycles. If not the belts need replacing.


Fred
 
  #5  
Old 12-31-02, 05:46 AM
C
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2002
Location: Niagara Region
Posts: 35
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Thanks for all the advice.. I took it apart and put some oil on the belts and it seems to work alot better then what it did. When I play a movie it still stops after playing for about 15 mins.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: