Outdoor sidewalk post light


  #1  
Old 09-04-16, 02:13 PM
kennyv519's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2015
Posts: 73
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Outdoor sidewalk post light

The previous owner of my home removed the outside walkway light post when they reconfigured the sidewalk. I located where this post stood in the yard and would like to try to find out if the electrical lines are still there and if they in fact still work. I do have an interior switch in the house that i'm guessing was for this light at one time.

I located the metal post in the front yard where it was cutoff and removed. Is there a simple and relatively easy way to get down to where the wiring would be without having to dig the hell out of my yard?
 
  #2  
Old 09-04-16, 02:18 PM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Jersey
Posts: 65,100
Received 3,983 Upvotes on 3,575 Posts
I'm guessing that the wiring was removed from that switch so that power was sent out to a dead cable.

You'll need to dig around the pole until you find the cable. Hopefully the pole is not encased in concrete.
 
  #3  
Old 09-04-16, 02:42 PM
kennyv519's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2015
Posts: 73
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
PJ, actually, when I flip that interior switch, it blows out a breaker in the box! I'm guessing there is still power going out to that line!
 
  #4  
Old 09-04-16, 03:20 PM
P
Group Moderator
Join Date: Mar 2003
Location: NC, USA
Posts: 27,781
Received 2,183 Upvotes on 1,953 Posts
I would turn off that breaker and dig outside. Post back with a picture if you can because the experts will want to see how much wire you have to work with and what type it is.
 
  #5  
Old 09-12-16, 01:47 PM
kennyv519's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2015
Posts: 73
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
Guys, the wiring for this post light is more than likely original with the house (1956). Would anyone know how deep the wiring may be buried?
 
  #6  
Old 09-12-16, 02:14 PM
ray2047's Avatar
Member
Join Date: Mar 2006
Location: USA
Posts: 29,711
Upvotes: 0
Received 15 Upvotes on 13 Posts
24" if cable and code. .
 
  #7  
Old 09-26-16, 12:22 PM
kennyv519's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2015
Posts: 73
Upvotes: 0
Received 0 Upvotes on 0 Posts
I located the wiring in the cut off portion of the mount outside and it is Romex. Can anyone tell me how to go about seeing if there is continuos power going to these wire tips using the switch inside?

Thanks guys!

Name:  PostLight.jpg
Views: 181
Size:  51.5 KB
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: