How to use GE ConstantColor™ CMH G12?


  #1  
Old 04-10-20, 06:17 PM
Hong Zhang's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2016
Location: USA
Posts: 109
Received 0 Votes on 0 Posts
How to use GE ConstantColor™ CMH G12?

I have a GE ConstantColor™ CMH G12 lamp. I don't think my home has a socket for it. What is the easiest way to use it?
 
  #2  
Old 04-10-20, 08:38 PM
J
Member
Join Date: Sep 2002
Location: welland ontario
Posts: 7,912
Received 326 Votes on 281 Posts
You need a proper fixture with the proper ballast to drive that lamp. You can't just connect it to line voltage.
 
Hong Zhang voted this post useful.
  #3  
Old 04-10-20, 09:20 PM
Hong Zhang's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2016
Location: USA
Posts: 109
Received 0 Votes on 0 Posts
Thank you. Can I buy the fixture from stores such as Home Depot? I did a lot of search before posting this question. I searched again a moment ago. I am unable to find anything that I can plug to an outlet to hold this lamp.
 
  #4  
Old 04-11-20, 04:43 AM
Geochurchi's Avatar
Member
Join Date: Nov 2012
Location: United States
Posts: 5,049
Received 91 Votes on 86 Posts
Hi, I would consider not using that lamp unless you have the proper fixture, it must be an enclosed fixture also.
Geo
 
Hong Zhang voted this post useful.
  #5  
Old 04-11-20, 07:18 AM
Hong Zhang's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2016
Location: USA
Posts: 109
Received 0 Votes on 0 Posts
Thank you. I will follow your advice.
 
  #6  
Old 04-11-20, 11:43 AM
PJmax's Avatar
Group Moderator
Join Date: Oct 2012
Location: Northern NJ - USA
Posts: 62,195
Received 1,531 Votes on 1,414 Posts
That is a fairly dedicated type bulb...... ceramic metal halide lamp.
It requires a ballast, starting capacitor, ceramic socket and an enclosed fixture.

It would probably more cost effective to purchase a new fixture with the lamp and keep that for a spare.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: