83 Evinrude No GET UP AND GO!

Reply

  #1  
Old 09-09-02, 10:01 AM
Visiting Guest
Posts: n/a
Question 83 Evinrude No GET UP AND GO!

I just picked up a 15' trihull with a 83 70 HP Evinrude v3.

The engine starts like a champ and will rev up nice an high in neutral. Once i put it in gear I get very little power out of it. It seems to run well but with full throttle I am lucky to get this boat moving more than 5-10 MPH. I adjusted the throttle and carb linkage per the manual and the carbs look clean. Not sure where else to look.

New to Boats. Help!!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-14-02, 09:54 AM
sna727
Visiting Guest
Posts: n/a
outboard

The problem might be in the spark due to a bad power pack. I had the same problem with a 90hp '81' envinrude. First I tried a used power pack but was getting the same problems. I got a new one for about $200 and it runs great. Try to get ahold of a spark tester and look at the plugs after it has been run, clean them beforehand though, to see if all the plugs are firing. If any of them are still clean then you know that's where your problem is. Hope this helps.......
 
  #3  
Old 09-16-02, 05:23 AM
Visiting Guest
Posts: n/a
Outboard

Thanks,

I am going to check out the plugs this week.

I didn't check them initially because when I picked up the boat the plugs all looked new. However, I'm not sure how long the boat sat with them in it. The fuel in the tank was a little stale.

WIll let you know if this is the problem.

Ron
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes