1999 Johnson outboard 50hp 2 cycle

Reply

  #1  
Old 08-02-04, 01:30 PM
crank1938
Visiting Guest
Posts: n/a
1999 Johnson outboard 50hp 2 cycle

will not run above idle (actually viberating).Changed plugs and it ran ok for about 20 min.also changed out gas line with bulb.idles just fine.no problem until you acclerate.any ideas?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-03-04, 04:09 PM
Sharp Advice's Avatar
Admin Emeritus
Join Date: Feb 1998
Location: The Shake and Bake State USA
Posts: 10,440
Hello: crank1938

Chances are the carb(s) is gummed up. Only solution is to have the carb professionally boiled out in carb cleaner to clean out the left in gums and varnishes. Than a new carb rebuilding kit of parts installed and adjusted.

Cleaning out the fuel lines, etc will notclean out the residues left in the carb(s). Only internal carb(s) cleaning will solve that problem.

Not much specific or detailed info provided to help further. Kindly use the reply button to add additional information. Using this method moves the topic back up to the top of the list of current questions automatically.

Check back on your question several more times. Other members posting
replies in this forum topic may offer you additional advice, ideas and or repair methods.

Regards, Good Luck & Safe Boating.
Web Site Host, Forums Monitor & Multiple Topics Moderator.

Personal Reminder:
Buckle Up & Drive Safely.
"The Life You Save, May Be Your Own."
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes