Mercruser 470 cooling question ....

Reply

  #1  
Old 08-07-05, 06:46 PM
woozie
Visiting Guest
Posts: n/a
Mercruser 470 cooling question ....

Ok here goes again ...

I didn't see a thread search button, so please forgive ...

I am new to the forum, and am stumped ...

I had a coolant leak at the front of the heat exchanger, but fixed that. I checked all of the hose routings against my diagram ... all seem to check out. Filled unit with coolant, and briefly started engine ... here is the kicker ... the coolant started to come out of the stern drive (where you would hooh up the flush kit) ... maybe about 1/2 gallon . So, how did that happened ... dunno ...

I came up with 2 possibilities ... heat exchanger failure or rupture ... or the metal gasket failure on the exhaust manifold .... that gasket also seems to blocking 3 of the 4 cooling ports, is that normal??

Thanks in advance ...
 

Last edited by woozie; 08-07-05 at 07:00 PM. Reason: lost thread
Sponsored Links
  #2  
Old 08-07-05, 07:44 PM
jeffstevens
Visiting Guest
Posts: n/a
What are you working on?
 
  #3  
Old 08-07-05, 07:58 PM
woozie
Visiting Guest
Posts: n/a
A mercruiser 470 ..
 
  #4  
Old 08-07-05, 10:26 PM
jeffstevens
Visiting Guest
Posts: n/a
Sorry I thought I was in a different thread, I thought these engines are water cooled not with coolant. Coolant? What do you have for a heat exchanger?
Originally Posted by woozie
A mercruiser 470 ..
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes