90 HP chrysler run very well for 10 min then

Reply

  #1  
Old 07-29-06, 12:32 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
90 HP chrysler run very well for 10 min then

my 90 hp chrysler runs very well for 10 min then it starts to run very ruff as if it were runing on one hole i am to under stand that it is a fuel problem so i changed fuel cells it made no difference when it starts to run fuff i pump the fuel ball and it make no difference ether when i put it in gear and give it some throtle it runs even worse and the tack start to bounce around then drop off to almost nothing if this is fuel realated then would it not run bad wether hot or cold right from start to finish not after it has been running for 10min then start to run bad if this is in fact a fuel problem then could some one point me in the right direction as to how i can fix it i have been working on it for some time and have not yet found a sulotion thanks for the help.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-29-06, 01:56 PM
fellowesman's Avatar
Member
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
Exclamation

this is a electrical problem hold is this motor? this will determan
what is wrong with it
 
  #3  
Old 07-29-06, 02:15 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
it is a 1976 chrysler 90 outboard
 
  #4  
Old 07-29-06, 02:52 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
the model no. is 907bb
serial no. 2177
ignition key no. b
date of purchase may 13 1976
 
  #5  
Old 07-30-06, 04:07 AM
fellowesman's Avatar
Member
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
its either the coil or the condencer both of these items will make
the motor run poorly after it warms up. condencer is cheap
to replace the coil will be more money to replace. what i think is
happing is when the motor is cold it will run fine as it warrms up
the coil or condencer is getting a fault. if you have a book that
shows how to test them they will show good when cold. dose this
motor have 1 coil per cyl ? if it dose you will need to find out which
one is bad. you can run the motor and useing a inductor timing light when it starts to run bad find the one thats shorted
good luck
 
  #6  
Old 07-30-06, 02:57 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
i pulled the distributor off and i discovered that it has electronic ignition no points or condencer so what are the chances that it is the coil and nothing ells
 
  #7  
Old 07-30-06, 03:56 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2006
Posts: 5
on the dis. there are two insulaters both are two piece one of them both pieces are white on the other the inside piece is white and the out side piece is turning purple or black could this be my problem or is this normal.
 
  #8  
Old 07-31-06, 03:13 PM
fellowesman's Avatar
Member
Join Date: Jul 2006
Posts: 13
yes it is likely that one of the coils is bad you will have to run the
motor to find the bad one. use the test that i posted before
good luck
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes