Mercruiser 4.3L starter and trim problems

Reply

  #1  
Old 04-29-07, 09:19 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Angry Mercruiser 4.3L starter and trim problems

I have a 1995 4.3L I/O that has pushed out a freeze plug and flooded the bilge last year. I was upset and just let it set. Now I am trying to work on it and the motor will not start, solenoid just clicks. Could the starter be locked up because of the excessive water in the bilge last year? I only had water in there for a short time while limping to the boat ramp then let it drain for a long time till empty. Also trim up buttom no longer works on shifter but trailering button works, but works very slowly???
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-30-07, 04:45 AM
Member
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,268
It's possible your starter got wet, but I doubt it... an engine doesn't hold enough internal water to raise your bilge that much if you blow a freeze plug.

Honestly - your clicking noise and slow operation of your trim sounds more like a weak battery than anything else at this point.... Always check the simple stuff first.... then move on the tough stuff....
 
  #3  
Old 04-30-07, 07:38 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
Thanks

Thank you for the info, I took off the starter and it was locked up, ordered new one. I'm still not sure about the trim I heard that their is a trim limit switch that can be bypassed and your trim up button will work again, have you heard of this? Thanks, Gary
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes