1988 Merc I/O 260 hp timing with thunderbolt

Reply

  #1  
Old 08-19-08, 02:56 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location: St. Louis
Posts: 2
1988 Merc I/O 260 hp timing with thunderbolt

I have a boat with the 1988 Mercruiser I/O 350ci, 260 hp. I have owned the boat for 18 years and it is in very good condition. It has always been garage kept.

I am interested in knowing if I need to place this in base mode to time it and if so, how to do it. I do not see a purple wire with a white stripe as described in some of the forums. The boat does have the thunderbolt ignition.

The engine seems to run well except for it wanting to die if shifted to neutral and at other times wanting to continue running once turned off.

Can someone direct me to literature on how to time it and/or give me suggestions per the symptoms and possible solutions.

Many Thanks
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-20-08, 06:19 PM
Member
Join Date: Jul 2008
Location: Montgomery MN
Posts: 541
You should be able to just set timing at 10 degrees at idle, If you haven't check your cap and rotor and spark plugs. As far as dieing when it goes into neutral it might need the shift cable adjusted as it has a modual that kills the spark to unload the pressure on the drive. I would do a complete tune up first
 
  #3  
Old 08-26-08, 10:05 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2008
Location: St. Louis
Posts: 2
Over the weekend, I did replace the lower end shift cable and it is working fine.

Thanks for the input.

Paul
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes