4cyl mercruiser engine in pontoon

Reply

  #1  
Old 06-21-11, 08:04 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2011
Location: usa
Posts: 3
4cyl mercruiser engine in pontoon

engine got hot - replaced water pump, hoses, and boots - now engine will not go over 1000 rpms in water about 30% throttle but runs great - after that engine starts spitting back through carbs - any ideas
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-22-11, 03:14 AM
Member
Join Date: Apr 2007
Location: Near Buffalo, NY
Posts: 4,239
Welcome to the forums.

I'm a bit confused. They normally don't put Mercruisers in pontoon boats. Mercruiser is an inboard engine with an outboard drive. Mercury is the outboard brand. Can you post the year & model?
 
  #3  
Old 06-25-11, 10:35 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2011
Location: usa
Posts: 3
1993 crest ii - it is an inboard/outboard
 
  #4  
Old 06-26-11, 06:40 AM
Member
Join Date: Apr 2007
Location: Near Buffalo, NY
Posts: 4,239
I meant the year & model of the engine. Searches for Crest II show only boats with outboards.
 
  #5  
Old 05-29-14, 08:44 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2011
Location: usa
Posts: 3
3.0 4cyl mercuiser 2003 crest ii pontoon
 
  #6  
Old 05-29-14, 08:56 AM
Shadeladie's Avatar
Super Moderator
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 3,894
Gosh, only 3 years later, lol!
 
  #7  
Old 05-29-14, 11:54 AM
Sharp Advice's Avatar
Admin Emeritus
Join Date: Feb 1998
Location: The Shake and Bake State USA
Posts: 10,440


Who did the work??? YOU??? A boat repair shop? Recently? Or sometime over the last 3 years????


A lot of info and details missing. Plenty of space in the reply window to provide it all.

Can't help you until you help us. We all need to know more details and specifics. Kindly advise.

Web Site Admin...
 
  #8  
Old 05-30-14, 02:48 AM
Member
Join Date: Apr 2007
Location: Near Buffalo, NY
Posts: 4,239
Three years later and now the boat is ten years newer?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes