Electric cart will not go

Reply

  #1  
Old 02-18-15, 07:30 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2015
Location: usa
Posts: 1
Electric cart will not go

I have an EZGO 99 electric cart. Step on gas all I get is the solenoid clicks. Tested batteries at 38V, cleaned all wires an cables nothing still happening. When this problem started I was driving it very slowly then it stopped an I saw a small puff of smoke come from under the front of cart, smelled like wire but can't find anything. Don't know what else to check?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-19-15, 03:18 AM
chandler's Avatar
Banned. Rule And/Or Policy Violation
Join Date: Dec 2005
Location: USA
Posts: 39,968
Welcome to the forums! Have you changed the solenoid? What voltages do you get across the solenoid when it is energized?
 
  #3  
Old 02-19-15, 05:29 AM
Group Moderator
Join Date: Mar 2003
Location: NC, USA
Posts: 17,779
If you were driving and it died with a poof of smoke that's your best clue to find the problem. If the poof and smoke came from the front of the cart there is very little up there so it should be easy to find the culprit. I'm guessing something shorted out and I'd start by looking at the ignition switch and any wiring leading to lights/switches if your cart has them.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes