Snowblower kind of works...

Reply

  #1  
Old 12-12-03, 02:54 PM
s_ginter
Visiting Guest
Posts: n/a
Snowblower kind of works...

Need a little advice.

I got a Sears Craftsman blower for free. It had an 8hp Tecumseh that was blown, hence the price. I got a shop manual and a used 10hp shortblock, put it together again, including a new auger bearing kit and new belts. It throws snow, but not really well. Could I have the maximum engine speed too low? I'm pretty sure I've got enough tension on the auger pulley, as it tries to spin in neutral. The pullies were a little rusty, so I cleaned them up before the new belts went on.

Any ideas appreciated
Thanks
Steve
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-13-03, 12:07 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,813
Hello Steve!

What RPM is the engine running at full throttle?
 
  #3  
Old 12-13-03, 04:05 AM
s_ginter
Visiting Guest
Posts: n/a
3200-3250
 
  #4  
Old 12-14-03, 08:35 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,813
Sounds about right. You might need to clean or adjust the carburetor. If it has a small screw under the bowl, try backing it out 1/4 or 1/2 turn and see if that gets your power back.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes