Robi no spark

Reply

  #1  
Old 08-10-04, 08:56 AM
eric_mccutcheon
Visiting Guest
Posts: n/a
Robi no spark

I have a Robi edger that has no spark, and won't start. what should I look for or try brfore I tear the whole thing down?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-10-04, 09:26 AM
Azis
Visiting Guest
Posts: n/a
How did you test for spark? Do you have a multimeter?
Also if you can post with the model of your trimmer, it will be a big help.
If your certain the spark plug is good, check your on/off switch with a meter if able.
Post back and let us know that info.....
 
  #3  
Old 08-10-04, 11:25 AM
eric_mccutcheon
Visiting Guest
Posts: n/a
It is a ryobi 790r 31cc engine type TN4031UB24RA I tested the plug by gaping it and saw no spark. I don't have a multimeter to test it.
 
  #4  
Old 08-10-04, 02:37 PM
puey61's Avatar
Member
Join Date: Apr 2004
Location: Upstate New York
Posts: 3,224
It's a pain in the neck, but the only way to isolate the ignition coil as the suspect is to remove the small wire that attaches to the coil. This is the kill wire and this wire itself or the switch could be defective. By removing the wire you isolate the coil alone. If you still have no spark once removed and you know the coil to flywheel airgap is correct (.012"), then you have a bad coil. If bad, expect to pay around $35 for the coil.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes