problem with craftsman snowblower

Reply

  #1  
Old 12-27-04, 03:52 PM
ReeZ
Visiting Guest
Posts: n/a
problem with craftsman snowblower

i have a 20yr old craftsman 4/19 snowblower given to me
the engine runs but the wheels won't move when in gear
and the auger gets clogged as soon as it hits any snow
I don't know much about these as this is the first one i've owned
If the belts need adjusting can u tell me how and where.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-27-04, 05:28 PM
snoman's Avatar
Member
Join Date: Dec 2003
Location: mb, can
Posts: 326
ReeZ
Can you give us more info on the machine such as model number of it and maybe the model and type of the motor so we can visualize it a little better. Plus more info about what is not working on it in a lettle more detail.

snoman
 
  #3  
Old 12-27-04, 05:47 PM
ReeZ
Visiting Guest
Posts: n/a
I was told it is a 5hp model, it's red, and silver
I'm not sure where to find the model #.
It has a big 4/19 # on the handle near the contols and it has 6 forward
and 2 reverse speeds.
I can email u a picture of it if u want
 
  #4  
Old 12-27-04, 06:08 PM
ReeZ
Visiting Guest
Posts: n/a
pics of snowblower

i posted pictures of the snowblower here
www.reezproductions.com/snowblower.htm
 
  #5  
Old 12-27-04, 06:16 PM
snoman's Avatar
Member
Join Date: Dec 2003
Location: mb, can
Posts: 326
reez
Go to this site and they can help you find the model number http://www3.sears.com/
What the problem sounds like is a drive (belt) problem. Try and remove the plastic shroud infront of the engine and see if the belts look ok or if any other problems are visible.
Normally the model should be behind the machine on the lower part of the transmission case.
Let me know.

snoman
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes