AYP Riding Mower won't start

Reply

  #1  
Old 05-14-05, 06:24 PM
mexico1996
Visiting Guest
Posts: n/a
AYP Riding Mower won't start

American Yard Products mower (KGro) won't start. I can jump from the + battery to the starter and it starts and runs. The mower has three switches that need to be set to start. If the switches are set the selenoid clicks and that is all. Any help on what to consider next?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-14-05, 06:52 PM
Member
Join Date: Oct 2004
Location: USA
Posts: 255
mexico1996,

If you can start by jumping the postive terminal of the battery to starter, the selenoid contacts are at fault. God Bless. Hope this helps.

Dave237
 
  #3  
Old 05-15-05, 06:43 AM
mexico1996
Visiting Guest
Posts: n/a
AYP mower won't start

Dave 237

If I'm only getting a click a the selenoid could one of the switches be bad in as much as it is not giving a strong enough signal or is this an all or nothing type thing? Would a volt meter at the selenoid tell me anything. I'm trying to be as sure as possible before I go looking for parts which is no easy task.
Any help would be appreciated. I have schematics but no manual.
 
  #4  
Old 05-15-05, 11:17 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,819
You have either a bad solenoid, or bad connection or wire from the solenoid to the starter.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes