3.5 B&S Murray Mower Won't Start After Tank Cleaning

Reply

  #1  
Old 05-21-05, 01:26 PM
Lagmeister
Visiting Guest
Posts: n/a
3.5 B&S Murray Mower Won't Start After Tank Cleaning

I mowed half the lawn this morning, finding that i had crap in the gas tank, so I pulled the tank and drained it. At the same time I put a universal mulcher blade on.

Now when I try to start it's firing once and kicking back. Got gas, got spark, got air. I suspect I got something out of whack when I reassembled. Ideas?

Any help appreciated.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-21-05, 10:41 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,821
Sounds to me like the blade is not tight and is turning on the shaft. A tight blade is necessary on compliance engines as it is a part of the flywheight needed to keep the engine rotating the same direction versus kicking back.

Other than that, a sheared flywheel key is about the only other thing that would cause it to kick back.
 
  #3  
Old 05-22-05, 09:21 AM
Lagmeister
Visiting Guest
Posts: n/a
That's it...

Even though everything seemed to be tight, the blade was able to spin.

Thanks!
 
  #4  
Old 05-23-05, 12:30 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,821
Good job! Glad we could help!
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes