ryobi [weedeater engine running] problem

Reply

  #1  
Old 05-22-05, 10:54 AM
sniper3270
Visiting Guest
Posts: n/a
ryobi [weedeater engine running] problem

I have a ryobi weedeater model#790r EZ a ladie brought it to me to work on would not run right tryed set screws started off with 1/1/2 high 1 low got it cranked tryed to adjust would run a little better but rough rebuilt carb. no change noticed leaking behind carb. manifold gasket fine carb tight push primer to get started gas started to pour out of carb. i don't know if it's the cap or what i need some help i think i tryed everything but the cap tight or lose still runs the same is there anything else to try???
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-23-05, 12:28 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
You still have a carb problem. Did you install a kit?
 
  #3  
Old 05-23-05, 04:10 PM
sniper3270
Visiting Guest
Posts: n/a
ryobi weedeater problem

Hey cheese..... yes i installed a kit and soaked the carb. for two days only thing left to do is manifold gasket and or cap the carb. is leaking between the carb. and manifold gasket but gasket is good maybe cap not venting or the new neddle i install is not good???
 
  #4  
Old 05-24-05, 03:28 AM
puey61's Avatar
Member
Join Date: Apr 2004
Location: Upstate New York
Posts: 3,224
Pull the muffler off (and apart if possible) and check for carbon build-up at the outlet port(s) as well as the exhaust port for any blockage. If there is a screen in the muffler pay special attention to this.
 
  #5  
Old 05-24-05, 03:36 PM
sniper3270
Visiting Guest
Posts: n/a
ryobi problem

I allready done the muffler took it off and soaked it for about 2 days this muffler doesn't come apart that's all i know to do the thing may be shot i'll try the new gasket behind the carb. and see what that does
 
  #6  
Old 04-21-07, 12:06 PM
Member
Join Date: Apr 2007
Posts: 6
Ryobi 775R FuelFilter problem

I have a new fuelfilter for this weedeater. The problem is I can't get the filter with the tube on it to fully seat. I can just get it started, but it just won't go down anymore. Do you have any good advice on how to make it go down all the way ?
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes