Trans Axle

Reply

  #1  
Old 06-02-05, 10:10 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2004
Location: USA
Posts: 255
Trans Axle

Guy's,

I have an older "1992" 5 speed transaxle mounted under a Murray 36" cut mower. It shifts great when cold but once it heats up it does not want to shift. I have removed it from the mower and looked for drain or fill hole. There was not one as I could see however, I did note that it would'nt be hard to take it apart, just did'nt want to go that yet.

Could the hard shifting once hot, be due to lubrication or is it a wear issue? What's the best fix to the problem?

Thanks much!
Dave
 
Sponsored Links
  #2  
Old 06-03-05, 12:55 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
Hello Dave!

Probably moisture buildup in the tranny and lack of lubrication. It's not hard to disassemble as you noted, and if you are pretty mechanically minded, you should be able to remove the shifter and clean off any rust. Use "00" grease to lube it with and make sure everything is in the right spots when you reassemble or the case will break. Pay particular attention to the bronze bushings at the ends of the shafts. They have flat sides and notches that have to be lined up with the corresponding spots in the case.
 
  #3  
Old 06-03-05, 02:17 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Oct 2004
Location: USA
Posts: 255
Cheese,

Thank you much for your help and sharing your knowledge.

Dave 237
 
  #4  
Old 06-04-05, 12:36 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
Anytime! Keep us posted with your progress.
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 08:43 PM.