Pressure Washer Problems

Reply

  #1  
Old 08-20-05, 02:58 PM
Chicken Man
Visiting Guest
Posts: n/a
Pressure Washer Problems

I am having low pressure trouble with a pressure washer pump that is attached to a 5.5 HP Honda Gas engine. I went as far as purchasing a new pump and replacing whole pump. Am still having same trouble. Low or no pressure. Have checked output hoses and such so I am now stumped. It is a Giant GX series pump. Any comments would be helpful for I am at wits end with this one.
Thanks

 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-20-05, 06:49 PM
Member
Join Date: Oct 2004
Location: USA
Posts: 255
Chicken Man,

I assume your engine is running normally? If so, does your spray wand or attachment have a clogg? Does your sprayer have a clutch before the pump?

God Bless,
Dave237
 
  #3  
Old 08-20-05, 06:59 PM
Chicken Man
Visiting Guest
Posts: n/a
motor is not a problem and not clogged up. I switched flanges on my pump because they sent me the wrong flange. The flange for the pump they shipped was too small so I used my old flange making it fit. Now the pump is bigger and called for a 3/4 shaft and I switched to make it 7/8 so it would fit on my motor. Do you think the 1/8 bigger shaft for the pump could make that big a difference?
 
  #4  
Old 08-20-05, 08:28 PM
Member
Join Date: Oct 2004
Location: USA
Posts: 255
Chicken Man,

Sounds like you might have spotted the problem. Check that the engine shaft has not striped the pump mating. It maybe intact with slow rotation but then slip with high RPM's and load. A clue will be mangled corners in the adapter.

God Bless,
Dave237
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes