Craftsman Weedwacker Trouble

Reply

  #1  
Old 09-03-05, 04:33 PM
FF Todd
Visiting Guest
Posts: n/a
Exclamation Craftsman Weedwacker Trouble



I have been using my 26.2 cc, 17" Craftsman weedwacker for 5 years now. It works like a champ and always starts well. I use it on an almost weekly basis. This week, I started it, but it would die after about 5-8 seconds. It did this several times. I disconnected the hoselines from the tank to the carb. to make sure they weren't clogged, but I still had the same results. Could I be having a vacuum problem? I'm looking for some advice before I tear into the carb.

Thanks.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 09-04-05, 01:01 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,815
After 5 years, it's a fair bet that the fuel lines need to be replaced. They begin to get a bit brittle and can develop a small crack or pinhole allowing air to enter the line and starve the carb of fuel. I'd start with that.
 
  #3  
Old 09-05-05, 09:38 AM
FF Todd
Visiting Guest
Posts: n/a
Thanks for the help.

Cheese,

I appreciate your quick response. Replacing these lines sounds alot easier than tearing into the carb. Thank you again.
 
  #4  
Old 09-05-05, 02:18 PM
Member
Join Date: Jul 2005
Location: central il
Posts: 154
If replacing the lines, dont work, and why you are at if check the filter inside the tank.

If you still have trouble, check that metal fule filter screen in the carb.

I dont mean to plug that area, But I have worked on over 20 of these things and 80% of the time thats all it is.

sporty
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes