Snow Blower Problem

Reply

  #1  
Old 11-12-05, 10:30 AM
Maggot_Himself
Visiting Guest
Posts: n/a
Exclamation Snow Blower Problem

Alright, So I have a Yard Machines Snowblower, that i have had problems with in

the past... mainly the belts...so today i was checking everything to make sure it

works for the up coming season.. and well.. i have a problem with the left side(if

you are standing behind it) augar. It spins freely..i replaced the blets for both

sides.. any ideas what might be going on? i have gotton astick stuck in the

augar at one point...and some string one time.. thanks in advanced


Maggot
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-13-05, 04:13 AM
Member
Join Date: Jan 2005
Location: Texas
Posts: 478
You said" I replaced the 'blets' for both sides". Does this mean belts or bolts?
Mike
 
  #3  
Old 11-13-05, 03:31 PM
snoman's Avatar
Member
Join Date: Dec 2003
Location: mb, can
Posts: 326
Check on the auger side that doesn't turn, most likely you have a broken shear bolt. Each side will have one, they are there so that they will break before something expensive does.

snoman
 
  #4  
Old 11-24-05, 06:34 AM
Maggot_Himself
Visiting Guest
Posts: n/a
Originally Posted by mla2ofus
You said" I replaced the 'blets' for both sides". Does this mean belts or bolts Mike
The belts sir.
Originally Posted by snoman
Check on the auger side that doesn't turn, most likely you have a broken shear bolt. Each side will have one, they are there so that they will break before something expensive does.
I will do that...

We got a good amount of snow already today. Happy Thanksgiving
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes