Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

14.5 B&S runs rough


W Proctor's Avatar
Member

Join Date: Feb 2005
Posts: 14

11-26-05, 11:22 AM   #1  
14.5 B&S runs rough

yes its me again, I have just replaced my push rod, and adjusted my valves and now my motor runs great at idle
but runs rough when I apply the gas. black smoke begans to come out. My plug turns black. I have pulled the bowl off and blowed air up in it. there is one adjustment other than the idle and it dont seam to make a difference. m#287707 any ideas will be greatly appreciated.

 
Sponsored Links
v8driver's Avatar
Member

Join Date: Sep 2005
Posts: 767

11-26-05, 09:51 PM   #2  
screw down there on the bowl? try carb cleaner instead of air.

 
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator

Join Date: Jul 2001
Posts: 16,567
GA

11-27-05, 12:07 AM   #3  
Check the choke plate in the carb to be sure it is opening all the way.


"Who is John Galt?" - Ayn Rand (Atlas Shrugged)

God bless!

 
W Proctor's Avatar
Member

Join Date: Feb 2005
Posts: 14

11-28-05, 03:21 PM   #4  
I took the carb off and all to pieces and cleaned it with carb cleaner and now I am back in business. Thankyou guys for the help. its fall and they are falling-Im picking up leaves.

 
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator

Join Date: Jul 2001
Posts: 16,567
GA

11-29-05, 01:39 AM   #5  
Great! Glad you got it going!


"Who is John Galt?" - Ayn Rand (Atlas Shrugged)

God bless!

 
Search this Thread