Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

Kohler 14hp trouble


fillerup's Avatar
Member

Join Date: Nov 2006
Posts: 5

11-18-06, 06:12 PM   #1  
Kohler 14hp trouble

Specifics: Kohler 14 hp on JD 140. Engine is 1974 . Runs strong, does not smoke.Specs. K321AS- Spec#-60247d-Ser#-6053003.
I turned on the mower PTO,engine rpm fell off.Engine will idle OK, but when throttle is increased,engine runs REAL rough and a pinging sound is heard.I have: replaced spark plug. Cleaned the gas tank. removed the jets from the carb and sprayed carb cleaner, and then gently blew the ports out. disconnected the pto switch.. Engine starts fine. Thanks for the help

 
Sponsored Links
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator

Join Date: Jul 2001
Posts: 16,564
GA

11-18-06, 10:55 PM   #2  
Sounds to me like you need to replace the points, or at least clean and set them. I think the gap is too small. The points are under a small rectangular cover on the side of the engine. They should be set to .020" with engine at top dead center.


"Who is John Galt?" - Ayn Rand (Atlas Shrugged)

God bless!

 
fillerup's Avatar
Member

Join Date: Nov 2006
Posts: 5

11-21-06, 12:41 PM   #3  
Kohler 14hp trouble

I replaced the points and that cleared the problem up immediately.
Thanks for this website!

 
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator

Join Date: Jul 2001
Posts: 16,564
GA

11-21-06, 12:43 PM   #4  
Great! Thanks for the update, and glad you got it fixed!


"Who is John Galt?" - Ayn Rand (Atlas Shrugged)

God bless!

 
Search this Thread