Snowblower Engine Problem ?

Reply

  #1  
Old 02-03-07, 01:45 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2005
Location: MA
Posts: 271
Snowblower Engine Problem ?

Hello:

Have a practically brand new Ariens snow blower with a Tecumseh engine.
Used just a few times last year; worked perfectly.
Having a bit of trouble this year. First time used this year, as we haven't
had any snow to talk about.

Starts right up, runs just fine for 5 to perhaps 8 minutes, and then stops.
Easy to start again, then same thing: 5-8 minutes, and stops.
And again.

Not snow clogged.
New gas.

Doubt that it needs a new plug, as it's been used probably no more than half
a dozen times since bought.
Think it can be gummed up already ?

Anyway was wondering if this "runs and then stops" symptom, for all you
engine experts out there, might suggest what is wrong ?

Thanks,
Bob
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-03-07, 02:07 PM
Azis
Visiting Guest
Posts: n/a
Symptoms act like the gas tank cap vent may be plugged. Maybe frozen stuck with moisture or....
When it starts to die try loosening the cap slightly.
 
  #3  
Old 02-03-07, 10:06 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,820
Yep, gas cap, or fuel restriction either in the line or shutoff valve.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes