B&S 4hp runs for a couple min then dies

Reply

  #1  
Old 03-15-07, 12:02 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2007
Posts: 2
B&S 4hp runs for a couple min then dies

i have a 4hp briggs and stratton engine on my mower, when i start it it runs great for about a couple minutes then dies. the primer bulb is sucked in and i have to wait 30sec to a minute for it to po out again. i prime it again a couple times and it starts right up and runs for probably 20-40 seconds then dies. then i have to repeat the steps above. does anyone know what this may be? prior to this problem i had an idling problem of the up and down idle due to a bad diaphram gasket, i replaced that and cleaned the carburator out. Now it does this dying thing. please help
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-16-07, 01:12 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
It's still a carb problem, although I don't believe I've ever seen one suck the bulb in and it stay in like that. I'd tend to think there is a problem in the primer check valves or the diaphragm installation.
 
  #3  
Old 03-22-07, 12:00 PM
puey61's Avatar
Member
Join Date: Apr 2004
Location: Upstate New York
Posts: 3,224
Rayzor, how'd you make out with your trouble? Generally, for the primer bulb to suck in upon running there likely is debris clogging the pickup that sets into the reservoir of the gas tank and this pickup is integral to the carburetor and is the short pickup. But don't overlook the other pickup, the one that goes into the gas tank and this is the long tube on the carburetor.
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 03:33 PM.