mtd riding mower deck problem

Reply

  #1  
Old 04-29-07, 05:05 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
mtd riding mower deck problem

I have a mtd riding mower with a 38 inch cut and two cutting blades. I had taken the engine apart to fix an oil leak, i also removed the cutting deck and had the blades sharpened. upon putting the deck back together i am finding the blades are not being engaged . the tractor runs fine. with the tractor off i notice that even with the deck control handle engaged the belt is not tight and i can turn the pulleys by hand. heres the kicker , i have an extra 7 inch spring which i'm pretty sure aids in pulling the deck back to engage the deck pulleys, Any help as to where this spring goes would be appreciated. Paul
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-29-07, 11:04 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,815
That spring is what pulls the deck back to tighten the belt when it's lowered. The spring connects to the rod going across the rear deck hanger to a hook mounted at the rear of the mower on the left side. The hook is mounted with the transaxle bolts. You'll want to tie a good small rope into a loop, hook the deck end of the spring onto the rod at the deck, and from the rear of the mower, pull the rope until you get the spring far enough to catch on the hook at the rear. It is hard.
 
  #3  
Old 04-30-07, 03:08 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2007
Posts: 5
tx

thank you cheese i will give that a whirl and post back the results tomorrow
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes