Very little spark from B & S 8 hp motor

Reply

  #1  
Old 08-22-07, 04:30 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2007
Posts: 12
Very little spark from B & S 8 hp motor

I have a Toro Wheel horse rider, model 8-20, with a briggs and stratton 8hp engine. It did it to me last year and now it is doing it again. It wont startand I have very little spark when I check for spark.
My question is how do I check to find the problem?

Thanks,

Jim
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-22-07, 07:39 PM
Member
Join Date: Jun 2006
Location: St. Louis
Posts: 2,365
We need Model, Type and Code from the engine usually found one the engine schroud and then will be better able to help. My first fix would be "whatever you did last year, do it again", however something tells me you're looking for a better answer. Have a good one. Geo
 
  #3  
Old 08-22-07, 10:07 PM
Member
Join Date: Aug 2007
Posts: 29
dalel20

Assuming you check the plug already. Check the lead that goes to the kill plate on the throttle linkage. This is a fine black wire that goes to the mag. It is probably broken and grounding against a fin on the engine. You will have to take the 4 bolts and lift off the top shroud to trace it back to the coil. Good Luck
 
  #4  
Old 08-23-07, 04:00 AM
puey61's Avatar
Member
Join Date: Apr 2004
Location: Upstate New York
Posts: 3,224
What, if anything, did you do the last time this happened? If this engine is old enough to have points then I recommend installing a solid state ignition coil thereby eliminating the points and condensor. Post back with your previous service performed and the model, type and code numbers from the engine shroud.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes