Ryobi 890r - head stops intermittently

Reply

  #1  
Old 05-01-08, 08:14 PM
tsnider's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2005
Location: USA
Posts: 117
Ryobi 890r - head stops intermittently

The head on my Ryobi 890r Brushwacker stops engaging (spinning) at random periods when the engine is running - usually after several minutes. After stopping and letting the engine cool it will reenage and run fine for a bit more.

I've taken apart the bottom shaft and head but don't see anything unusual that I could break. The problem must either be at the engine or the top half of the shaft. Hints on what to look for and/or how to fix it are appreciated. I believe I could fix it if I knew what to look at.


Thanks.
 

Last edited by tsnider; 05-01-08 at 08:16 PM. Reason: Adding junk
Sponsored Links
  #2  
Old 05-02-08, 01:30 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,818
I think you'll probably find that the shaft has slid out away from the engine just enough that the flex cable isn't firmly engaged with the drive end of the clutch drum. Loosen the shaft clamping screw and slide it up into the engine as far as it will go, then tighten the clamping screw(s) and see if that doesn't solve the problem.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes