Honda HRR 216 Blade Problems

Reply

  #1  
Old 05-19-08, 10:37 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2008
Posts: 3
Honda HRR 216 Blade Problems

Hello -
I installed a new Honda HRR 216 Blade and now I am having trouble starting the mower and when it does start it doesn't seem to sound normal. When I take the blade off........it runs fine. I can't figure out what the problem is. Could it be the wrong type of dual blade? Thanks for your help...gipper
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-19-08, 11:07 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,821
How is it hard to start, and what type of sound is it making? Is the blade hitting the deck maybe?
 
  #3  
Old 05-21-08, 03:57 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2008
Posts: 3
Question The Belt was off..........

After looking at the blade more closely; I noticed that the belt was not tracking correctly. However, this was one of the problems. Now i have noticed that the blade holder does not firmly attached to the shaft connected to the motor. There are sever grooves inside the blade holder and a groove in the shaft...........does anyone know if there is a piece inside the blade holder or on the shaft that allows the blade holder to firmly attach to the shaft stemming from the motor?
 
  #4  
Old 05-21-08, 07:22 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2008
Posts: 3
Thanks for your response Cheese. gipper

thanks for your response cheese. gipper
 
  #5  
Old 05-22-08, 01:20 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,821
There should be a key that holds the blade adapter from turning on the crankshaft.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes