GX 160 coil problems

Reply

  #1  
Old 05-31-08, 05:00 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2008
Posts: 1
GX 160 coil problems

My GX160 is on a ditch pump and it has been running very well for about two years. At the beginning of the season it started perfectly and I had no problem. One day I went to start it and it wouldn't start. Starter fluid didn't do anything so I checked the spark. Seemed pretty weak. Check the low oil kill and it didn't make a difference. I had some oxidation on the flywheel which I wire brushed. That didn't help. Thinking that it might be the coil, I put some #220 sandpaper between the coil contacts and the flywheel to clean it and it started immediately with no problems. That was yesterday. I thought I found the problem. Today I tried to start it and I had the same problem. I tried sandpaper again and it didn't work. Any ideas? I'm frustrated and the hot part of the summer is rapidly approaching.

Any help would be greatly appreciated. I have swapped out the spark plug and it still didn't fix the problem.

Thanks, Rich
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-31-08, 08:40 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
When you swapped the plug, was it a new one? Try disconnecting the kill wire from the coil and see if you get good fire. If not, the coil is bad (assuming the test is done with a good spark plug).
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 01:51 AM.