craftsman lt1000 briggs 17.5hp

Reply

  #1  
Old 07-25-08, 03:16 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 2
craftsman lt1000 briggs 17.5hp

when engine is running with no load on engine it pops ands sputters and when you cut it off it backfires. i've replaced fuel filter, air prescreener, air filter, oil, and spark plug and nothing has helped, what can be done to get it to run better?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 07-25-08, 11:31 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
Your choke is most likely sticking shut. These carbs have a black plastic choke shaft that is prone to stick. Pull the choke valve out of the carb throat with a pair of pliers, then lift the shaft out of the carb. Use a razor blade to scrape down the choke shaft all around it, barely removing shavings. Then install the shaft again, making sure to get the return spring back in place properly, and if it moves freely and returns on it's own, reassemble it and your problem should be solved. No $$ for this repair.
 
  #3  
Old 07-25-08, 11:42 PM
Member
Join Date: Jun 2008
Location: GA
Posts: 150
Edit: Yeah, I like that answer better than what I wrote.
 
  #4  
Old 07-30-08, 12:05 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2008
Posts: 2
tried that it wasn't the problem. still doing it.
 
  #5  
Old 08-01-08, 12:58 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,575
Does the choke open when it should?
 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 11:26 PM.