Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

John Deere LT155 w/ Kohler CV15S-41562 No Spark


deere_john's Avatar
Member

Join Date: Jul 2008
Posts: 4

07-25-08, 07:41 PM   #1  
John Deere LT155 w/ Kohler CV15S-41562 No Spark

My tractor was running fine last week and then when I went to start it the engine would crank but not start. I used a spark tester and witnessed no spark. What next?

Thanks

 
Sponsored Links
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator

Join Date: Jul 2001
Posts: 16,570
GA

07-25-08, 11:18 PM   #2  
What did it do, shut off and then not start back up?

Unplug the kill wire from the coil and check for spark again. If still no spark, your coil is bad.


"Who is John Galt?" - Ayn Rand (Atlas Shrugged)

God bless!

 
deere_john's Avatar
Member

Join Date: Jul 2008
Posts: 4

07-26-08, 06:52 AM   #3  
It was a week later and I sat down to start it and then no spark. Which wire is the kill wire?

 
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator

Join Date: Jul 2001
Posts: 16,570
GA

07-26-08, 09:48 PM   #4  
If your engine does not have a S.A.M. module (black box with 7 wires coming from it mounted on the black engine shroud), the kill wire will be a single white wire going under the engine shroud. Don't confuse it with the pair of wires that go to the 3-pronged connector on the regulator/rectifier.


"Who is John Galt?" - Ayn Rand (Atlas Shrugged)

God bless!

 
deere_john's Avatar
Member

Join Date: Jul 2008
Posts: 4

07-27-08, 05:27 AM   #5  
OK. Thanks. I will try that.

 
Search this Thread