old homelite xl bar oiler problem

Reply

  #1  
Old 10-17-08, 04:48 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2003
Location: u.s.a
Posts: 29
old homelite xl bar oiler problem

my xl is about 25 yrs old, runs like new, but the oiler which is activated by a manual pushing of a plunger, will not push any oil onto the bar.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 10-17-08, 10:26 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
I'm not overly familiar with the oiler on that saw, but I would suspect the seals on the plunger are worn or missing.
 
  #3  
Old 10-17-08, 11:48 PM
Member
Join Date: Jun 2007
Location: Lake charles
Posts: 126
When you remove the cover plate that covers the clutch, it will expose the port that aligns with a slot in the bar through which the oil is pumped.
Sometimes dirt & saw dust plug this port. With the chain & bar removed you should be able to see oil expelled from this port while pumping, provided the tank has oil & the pump is working.
John 3:16
 
  #4  
Old 10-18-08, 06:12 AM
Member
Join Date: Dec 2006
Location: NC
Posts: 98
Yeah I agree on checking the oil slot (hole) in the bar first. If this is opened up then I'd go with the oiler as being the problem. Later!
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes