snow blower linkage HELP

Reply

  #1  
Old 11-23-08, 10:58 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Posts: 8
snow blower linkage HELP

I have a Sears snow blower Model 247.88664 I took the carb off & cleaned it & all ready to go BUT I cant seem to hook up the linkage no matter how hard I try I bet I tried at least two hrs or more I dont give up easy but I finaly had to walk away. It has springs on which I did not fool with the rod with the 2 z bends I dont know which holes they go in & should the leaver be up or down or closed I though I tried every combo
ANY HELP PLEASE
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-23-08, 01:43 PM
Join Date: Jan 2007
Location: MA
Posts: 514
do you have an engine number, cannot get to engine with the model number
 
  #3  
Old 11-23-08, 02:15 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Posts: 8
its a Tecumseh where is the engine model #
 
  #4  
Old 11-23-08, 02:33 PM
Join Date: Jan 2007
Location: MA
Posts: 514
Stamped into the engine shroud, near the spark pug. If you have electric start it could be under recepticle. If not there on a tag on the side on the carb side.
 
  #5  
Old 11-23-08, 04:03 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Posts: 8
I found it the engine model # 143.025001
 
  #6  
Old 11-24-08, 12:55 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Posts: 8
also these #'s are on there if it helps
Engine Family YTPXS.1951BF
DOM 1165W
model # 143.025001
 
  #7  
Old 11-24-08, 06:03 PM
Join Date: Jan 2007
Location: MA
Posts: 514
Do these pics help? If you are unsure of what hole the linkage came out of, look closely often the one used will show some wear and be a little eggshaped.



 
  #8  
Old 11-24-08, 06:51 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Posts: 8
that looks like my set up but when I hook it up & move the gas lever up or down nothing moves the spring holds the one arm in one direction I dont see any other spring & I only took off the one linkage with the 2 z bends to take off the carb what am I missing thanks for all your help btw
 
  #9  
Old 11-25-08, 04:29 AM
Join Date: Jan 2007
Location: MA
Posts: 514
You will not see anything actually "move" when lifting throttle control. What you will find is when throttle is in slow/off position governor arm will move with little,no resistance. When you move to full throttle arm will be tight and spring back
 
  #10  
Old 11-25-08, 07:54 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Posts: 8
Well I hooked up everthing & still wont run it runs if I take out plug & put a couple drops of gas. Nows heres another question going to the carb is the gas line gas flows free no prolbem on the other side a smaller hose its going to primber bulb I felt air comeing from the out side of the carb the bulb does not seem to get hard when primeing the hose is on the carb & the other end is at the priming bulb can this be the prolbem.
 
  #11  
Old 11-25-08, 11:06 AM
Join Date: Jan 2007
Location: MA
Posts: 514
When you put the carb back together didi you adust the high speed needle on the bottom and the idle circuit needle on the side?

The bottom should be turned all the way in until it sets and then backed out 1 1/2 turns, the side needle 1 turn out.
 
  #12  
Old 11-25-08, 02:14 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Posts: 8
Well I finally got it running Beer 4U2 I took it all apart again & hooked it all back up & its running Im glad I found this site & thanks for all your help,now let it snow Im ready
 
  #13  
Old 11-25-08, 03:12 PM
Join Date: Jan 2007
Location: MA
Posts: 514
Glad it worked out for you. Have a great holiday.
 
  #14  
Old 12-02-08, 02:17 PM
Member
Join Date: Jan 2007
Location: Ohio
Posts: 36
Tec 8 hp Ariens May Be close

THIS may help if they are similar .




 
Reply


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -7. The time now is 07:22 PM.