Troy-Bilt Snow Blower not starting

Reply

  #1  
Old 01-10-09, 09:07 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Location: MA
Posts: 1
Troy-Bilt Snow Blower not starting

I have a Troy Bilt Snowblower, model 42050 - 7.5 hp, 24" Auger, runs on regular gas. It was working fine, then it would only run on full choke, then it would not start. I have changed the gas, the spark plug. If I press the engine primer bulb a few times it will start for a few seconds. In those seconds, if I press the primer bulb again, it will keep running as long as I keep pressing it (I only did this once to see if it would work). I am seeing similar posts and it sounds like I have to clean the carb. Is this something I could do? Is that definately the issue? I bought this from a family member and only have the owner's manual, I do not have the engine manual.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 01-10-09, 12:23 PM
Member
Join Date: Jul 2006
Location: Central New Hampshire
Posts: 754
Yes the carb needs to be cleaned. You need to take off the carb, tear it down, soak all parts in a carb cleaning solution, blow out ALL holes in the carb & jet with compressed air, then install new parts from a kit. Having to prime it to keep it running means the carb is clogged up.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes