350 husqvarna chain oiler problem

Reply

  #1  
Old 02-03-09, 06:45 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2009
Location: southern oregon coast
Posts: 2
350 husqvarna chain oiler problem

the chain oiler on my husky quit working and i can't seem to get it working again. i've disassembled and cleaned everthing
checked the pump and it seems to pump a little oil(how much should it put out when turning it by hand?)when i run the saw it drips oil out the bottom of the saw, but only throws oil off the chain when i turn it sideways with the oil tank filler up. is there a vent in the oil tank? i just got a new cap from the dealer for it, could it be the wrong one(dealer knows the saw so it should be right.i can't see anything that looks bad inside, i took the oiler out and examined everthing to no avail. is the pump shot? thanx bob
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-03-09, 08:56 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,819
Is the hole in the bar clogged up?
 

Last edited by cheese; 02-15-09 at 06:21 PM.
  #3  
Old 02-15-09, 12:47 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2009
Location: southern oregon coast
Posts: 2
hole is clear, on both sides.
 
  #4  
Old 02-15-09, 01:37 PM
Member
Join Date: Feb 2008
Location: usa
Posts: 755
Have you tried adjusting oil flow?

Could be trash in the oil tank, pickup, lines or pump. Drain and wash out all with mineral spirits. The manual below covers disassembly and assembly.

Here is a link to a service manual.
http://www.gardening-tools-direct.co...1019026-26.pdf
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes