electric clutch problems

Reply

  #1  
Old 03-15-09, 04:28 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2009
Posts: 1
electric clutch problems

I have a craftsman gt3000 46in w/ 23hpbriggs. Last year ,late in the season the pto switch melted at the end of the stem while I was mowing of course the blades disengaged. I removed the switch and jumped it out. The mower started w/ blades engaged. mowed a while and the blade clutch diaengaged. Thinking the clutch was bad I installed a new switch and a new electric blade clutch. Everything worked fine for a couple of mowings and the the pull switch melted again at the end of the stem, plastic you know. Hopefully someone can help direct me to the root of the problem Thank you
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-15-09, 08:48 AM
hopkinsr2's Avatar
Member
Join Date: Feb 2005
Location: canada
Posts: 1,561
Is the switch the proper one for the mower, or a generic replacement. Make sure the switch is heavy enough to handle the currant draw of the clutch. Some aftermarket switches are only rated for 2 or 3 amps to operate a relay for the heavy load (as in a fog light circuit). Also check the charging system to make sure it's not overcharging. Have you had this unit since new, Or just bought it?? Roger.
 
  #3  
Old 03-15-09, 08:36 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,818
Check the wiring and connector at the plug of the switch on the mower harness. I'd say you have a bad connection there. Either a terminal does not fit tight, or is corroded, etc...
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes