toro 51950 trimmer won't run @ WOT

Reply

  #1  
Old 04-17-09, 11:37 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2009
Posts: 1
toro 51950 trimmer won't run @ WOT

I have a Toro 51950 gas trimmer.

It will start and idle ok, but will not run at full throttle.

What to check?

Is the carb on this trimmer adjustable? I have looked it over and don't seem to be finding any adjustment screws?

Thanks.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-18-09, 10:24 AM
Member
Join Date: Mar 2009
Location: British Columbia
Posts: 111
IMHO somebody at Toro oughtta be given last choice of cigarette at dawn, those things are a huge PITA. They were built by Homelite under the Toro brand exclusively for H-D, there is no service information through Toro for them. H-D finally wised up and dropped them.
Try pumping the primer a few more times and if that does not fix the problem, throw it in the trash and chalk the cost up to experience.
 
  #3  
Old 04-18-09, 09:10 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,821
Don't chuck it just yet...

Try removing the spark arrestor from the muffler if it has one. If not, remove the entire muffler and see if it revs up good. I'm betting the spark arrestor or muffler is plugged with carbon and restricting the exhaust. Especially in light of the fact that it starts and runs good otherwise. If it revs fine without the arrestor or muffler, clean it/them out and reinstall.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes