scag zero turm mower with Kawaski 19hp battery drain

Reply

  #1  
Old 05-23-09, 02:41 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2009
Location: SE Wisconsin
Posts: 5
scag zero turm mower with Kawaski 19hp battery drain

I have a scag tiger cub with the Kawasaki 19hp. the battery is not recharging. I have replaced battery new one still drains.
Whre is the charging coil and is it easy enough to change?
thanks
Bucky
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-23-09, 04:35 PM
hopkinsr2's Avatar
Member
Join Date: Feb 2005
Location: canada
Posts: 1,561
What is the battery voltage when the engine is running?? Also how long does it take to discharge the battery & does it still discharge with the battery disconnected??? Check for a draw while diconnecting stuff ( like key switch,, Voltage regulator ,,,Etc & let us know if you see anything..Maybe post some engine #'s as there may be differances in the charging systems & they may help the pros... Just some thoughts... Roger
 
  #3  
Old 06-01-09, 08:56 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2009
Location: SE Wisconsin
Posts: 5
Scag Tiger Cub 19 hp Kawasaki

Roger
Thanks for your reply. I did replace the voltage regulator. Did not help.
The mower runs for 2 hrs before the battery drains after a overnight 2 amp charge.
I will get a meter and check the readings as you suggested. Also I will look for shorts in the wire harness.
Thanks again.
Bucky
PS. Is the charging coil/stator hard to replace?
The engine# FH601V-AS29
 

Last edited by buckyptp; 06-01-09 at 09:19 AM.
  #4  
Old 06-01-09, 07:33 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2009
Location: SE Wisconsin
Posts: 5
Roger
The voltage with the mower off is 12.64 . With the mower running the voltage is down to 12.25. I did change out the charging coil. Battery still draining and the voltage did not increase while engine running.
Ideas?
Thanks
 
  #5  
Old 06-01-09, 10:00 PM
hopkinsr2's Avatar
Member
Join Date: Feb 2005
Location: canada
Posts: 1,561
If you replaced the regulator & the charge coil (It's under the flywheel.. Right??) I think that's all there is to the charging system... Have you verified that all the connections & fuses are O.K... The charging coil that you replaced,, What did it look like & where did the wires go?? Just to make sure it wasn't a coil you changed,,, Sorry,, Roger
 
  #6  
Old 06-02-09, 12:48 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2009
Location: SE Wisconsin
Posts: 5
Roger
Yes, I changed the charging coil under the flywheel. The wires went to the voltage regulator. No Problem.
I will check all the fuses and connections tonight.
Thanks
 
  #7  
Old 06-03-09, 07:02 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2009
Location: SE Wisconsin
Posts: 5
Scag Tiger Cub 19hp Kawaski charging problem

Roger
Guess What?
It was the fuse. You were the only person to tell me to check them. Thanks
Voltage across the battery is up when the engine is running.
Should be good to go.
Bucky
 
  #8  
Old 06-03-09, 08:39 PM
hopkinsr2's Avatar
Member
Join Date: Feb 2005
Location: canada
Posts: 1,561
Hey,,I'm glad to help & great to hear all is O.K. Thanks,, Roger
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes