lawn tractor dies after running 15 min

Reply

  #1  
Old 08-07-09, 07:54 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2009
Location: TENN
Posts: 1
lawn tractor dies after running 15 min

got an used well taken care of 1986/87 john deere 130 / kawasaki fc290v ,have replaced/cleaned spark plug many times, when cold it starts fine , inline tester shows good spark , after it runs and gets hot it quits, the inline tester shows very little spark, could this be the: coil -ignition ($50) or the igniter ($50) , is there way to trouble-shot ?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 08-07-09, 08:30 PM
indypower1's Avatar
Member
Join Date: May 2009
Location: Lake Winnipesaukee, New Hampshire
Posts: 634
sounds like a coil getting hot.
 
  #3  
Old 08-07-09, 10:25 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,821
The coil rarely causes this problem on a kawasaki. It is almost always the igniter. In fact, I had one doing that today and replaced the igniter to fix it. 31Ytech posted some diagnostics for this system here not long ago. I'll see if I can find them.

Edit: Here is the link I was referring to:
http://forum.doityourself.com/outdoo...ki-fc150v.html
 

Last edited by cheese; 08-07-09 at 10:52 PM.
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes