Welcome to the DoItYourself Forums!

To post questions, help other DIYers and reduce advertising (like the one on your left), join our DIY community. It's free!

Toro weed eater runs rough


dino64's Avatar
Member

Join Date: Sep 2009
Posts: 3

09-16-09, 03:41 PM   #1  
Toro weed eater runs rough

My Toro weed eater model 51938 is running rough. This problem has just started. It runs rough with a few burst of full power. It will idle just fine.

Not sure what's going on, can anyone help please?

Thanks,
Dino64

 
Sponsored Links
CAMINO KID's Avatar
Member

Join Date: Mar 2007
Posts: 354
WI

09-16-09, 06:33 PM   #2  
It sounds like your plug is loading up with oil and is not cleaning up until you rev it up to full power. Your plug might be too cold and might have to be replaced with the next hotter plug. And while you are at it remove the spark arrestor screen in the muffler. That could also be closing up on you for good breathing.

 
dino64's Avatar
Member

Join Date: Sep 2009
Posts: 3

09-17-09, 08:20 AM   #3  
Camino Kid
Thanks for your reply. I checked the arrestor screen and it was clogged. How is the best way to clean it or do you replace it. The muffler appears dirty and moist inside. Should that be replaced.

Thanks,
dino64

 
Airman's Avatar
Member

Join Date: Feb 2008
Posts: 755
TN

09-17-09, 09:43 AM   #4  
I remove muffler and burn carbon off using a MAP torch.

 
dino64's Avatar
Member

Join Date: Sep 2009
Posts: 3

09-17-09, 12:25 PM   #5  
Thanks guy's for you help, I removed the arrestor screen and cleaned it the best I could and it is running like the day I bought it.

Thanks again,
dino64

 
CAMINO KID's Avatar
Member

Join Date: Mar 2007
Posts: 354
WI

09-18-09, 04:28 AM   #6  
Unless you live on government land or park or if your subject to wild fires, you can leave the spark arrestor out.

 
Search this Thread