Mower starting issues

Reply

  #1  
Old 11-04-09, 10:18 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2008
Location: texas
Posts: 57
Mower starting issues

I have a briggs and stratton intek v-twin on my riding lawn mower. For the last couple of years it has had issues turning over to start. Each time i've had to recharge the battery to get it to start. Each time it struggles to turn over but eventually it will turn over and start, and run the rest of the day. I bought a new battery it ran fine the first time. Next time, had to charge the battery. This time, the battery was charged and it still can't turn the mower over enough so that it will start. Decided to put jumper cables on it, and still had the same problem. Engine barely turns over, and not fast enough to create a spark to start the engine. Any ideas would be appreciated. Thanks in advance.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-05-09, 12:55 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
You need to adjust the valves. They have become too loose.
 
  #3  
Old 11-18-09, 04:33 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2008
Location: texas
Posts: 57
Thanks

Thanks, I will try that tomorrow and see what happens.
 
  #4  
Old 11-22-09, 09:52 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2008
Location: texas
Posts: 57
Thanks for the advice. After adjusting all the valves, mower cranked right up. Runs better than it has in a while too. I really appreciate the advice. I will be adjusting once a year when doing a tune up. Thanks again.
 
  #5  
Old 11-22-09, 02:32 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,814
Great! Glad we could help!
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes