MTD/Yard Machines 8HP Snowvlower stuck in gear

Reply

  #1  
Old 11-23-09, 06:06 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado
Posts: 2
MTD/Yard Machines 8HP Snowvlower stuck in gear

I've got and 8 year old MTD 8 HP snowblower that is stuck in gear.

I dug into it and it looks like the friction disc will not disengage from the rubber wheel, and that is not allowing the shift mechanism to work. I've disconnected the drive cable, springs, and the bracket that is supposed to pivot is just stuck there. I've taken out the cotter pin that holds the bracket in place and it will move side to side, it just will not move to the disengaged position. I've looked under the bracket and there does not seem to be any interference, so I'm at a loss. I've tried lubricating the pivot points and some "impact maintenance" with a rubber mallet to no avail. I've disconnected the drive belt and it will roll, so I don't have any frozen shafts.

Has anyone ever seen this or have any thoughts on hot to approach this? Thanks!
 
Sponsored Links
  #2  
Old 11-23-09, 07:43 AM
Member
Join Date: Nov 2005
Location: USA
Posts: 468
?

Please post your model & serial numbers so we can see what you have!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AJ
 
  #3  
Old 11-23-09, 08:00 AM
indypower1's Avatar
Member
Join Date: May 2009
Location: Lake Winnipesaukee, New Hampshire
Posts: 634
That bracket that moves side to side is supposed to move front to back. Keep putting the penetrating oil to the pivot points and try to move it front to back. This only moves 1 inch at the most, just enough clear the friction disc.
 
  #4  
Old 11-23-09, 11:55 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2009
Location: Colorado
Posts: 2
Originally Posted by aj-allen View Post
Please post your model & serial numbers so we can see what you have!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AJ
Sorry about that. Model is E6A4E and the SN is 1H100B30031.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes