Suzuki SE300AD portable generator


  #1  
Old 11-28-09, 07:04 PM
E
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2009
Location: California, USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Suzuki SE300AD portable generator

I have a suzuki portable generator, model SE300AD. It puts out voltage sometimes, sometimes not. I've checked for burnt wires. None found. Checked all connects (without tearing generator down completely). All tight. It started producing electricity yesterday and this morning, but I turned off, restarted, get no electricity. I'm not electrically proficient, but am mechanically inclined. I have the owners manual with wiring schematics, so if anyone could give me a bit of guidence, I'll figure this issue out.
 
  #2  
Old 11-29-09, 01:50 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,655
Received 56 Votes on 51 Posts
I don't know what is in that model to go bad, but I would guess that there is a connection problem or a relay type device that is not making contact all the time.
 
  #3  
Old 11-29-09, 09:39 AM
E
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2009
Location: California, USA
Posts: 2
Received 0 Votes on 0 Posts
Thanks Cheese for your thoughts. They are appreciated.
 
  #4  
Old 11-29-09, 07:50 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 17,655
Received 56 Votes on 51 Posts
Another thought is the grounds on the diodes may be loose or rusted? Possibly causing intermittent connection? I don't know, I'm not a generator expert but I've worked on several. I think we have a few members here who are more experienced with the electrical end of a generator, so check back often for new replies.
 
 

Thread Tools
Search this Thread
 
Ask a Question
Question Title:
Description: