Snow blower belt slips

Reply

  #1  
Old 12-10-09, 09:07 PM
hopkinsr2's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2005
Location: canada
Posts: 1,561
Snow blower belt slips

Hi guys,, I have an AYP branded unit here & the belt for the auger won't drive when it gets into any thing but light snow... The model # is 96194000100, ser# 110905m 00137& it has a new #408010 belt on it & as far as I can tell is the correct one... The tensioner won't pull hard enough on the belt to make it drive.. The adjustment on the spring is already as tight as it will go & the impeller bearing is in good shape... Anyone with more AYP/Sears/Murray experience have any idea what I'm missing???? Thanks Lots... Roger
 
Sponsored Links
  #2  
Old 12-12-09, 02:56 AM
Stick1's Avatar
Member
Join Date: Dec 2009
Location: Ma.
Posts: 22
How old is machine. Is the tensioner on top of belt
 
  #3  
Old 12-12-09, 07:55 AM
Member
Join Date: Nov 2005
Location: USA
Posts: 468
Its HOP

Check for a split upper pulley.

AJ
 
  #4  
Old 12-12-09, 08:58 AM
hopkinsr2's Avatar
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2005
Location: canada
Posts: 1,561
The machine isn't that old.. 3 years maybe... The pulleys seem O.K. I put a B34 belt on it this AM & it seems to work..I don't like using non OEM belts,, but the owner will test it later today,,,, Roger
 
  #5  
Old 12-12-09, 09:20 AM
Member
Join Date: Jun 2006
Location: St. Louis
Posts: 2,365
I don't see a 408010 in their list of Outdoor Belts, however OrderTree says 408010 is the right belt for the impeller, see the link below. Have a good one. Geo
AYP Belts Listing
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes