mtd 8/26 snowblower

Reply

  #1  
Old 02-27-10, 08:17 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
Thumbs down mtd 8/26 snowblower

is not throwing snow any distance even though auger and impeller [?] turn my friend said i probably lost spring to govenor took off cover and don't see spring or anything it would connect to govenor looks like it is controlled by rod thanks for any help
 
Sponsored Links
  #2  
Old 02-27-10, 08:40 AM
Member
Join Date: Oct 2009
Location: Canada
Posts: 16
The governor spring on my Tecumseh 10hp is on the carb under the little plate that turns with the throttle. It's a little hard to see.

The governor mechanism on the front of the engine is connected by a couple of rods. It took a little looking before I figured out where the spring was and how it all worked.
 
  #3  
Old 02-27-10, 09:07 AM
indypower1's Avatar
Member
Join Date: May 2009
Location: Lake Winnipesaukee, New Hampshire
Posts: 634
Please post the model number of the snowblower. Can be found on the back panel between the tires, under the handlebars. Sounds like your belt is slipping or the pulley is not
tightening the belt.
 
  #4  
Old 02-28-10, 10:20 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2010
Posts: 3
model #

315e740f352 model number trhanks for your help
 
  #5  
Old 02-28-10, 01:43 PM
indypower1's Avatar
Member
Join Date: May 2009
Location: Lake Winnipesaukee, New Hampshire
Posts: 634
Yours uses 2 auger belts. They are a matched set. MTD part# 754-0430. Use ONLY MTD belts. They are an odd size both length and width. Aftermarket belts that are close, will work for a while but won't perform as well or last as long. The spring for the tensionor pulley is part #732-0710.
Also check to make sure the shear pins are still in the auger. The auger will still turn without the shear pins, but stop when they hit snow.
I do not believe the governor is the problem.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes