solenoid on murray

Reply

  #1  
Old 03-07-10, 06:15 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2006
Location: alabama
Posts: 101
solenoid on murray

I have a Murray rider with a briggs 287707 14.5 hp engine. My problem is that I am not sure if the solenoid is good. It does not make a sound when I turn the key but will start fine if I put a screw driver between the connections on the solenoid. I have charged the battery. could it be the solenoid is bad? thanks for your help.
 
Sponsored Links
  #2  
Old 03-07-10, 07:42 PM
Member
Join Date: Feb 2010
Location: U.S.A.
Posts: 248
The problem is most likely the Ignition switch. Also check all wires associated with switch.
 
  #3  
Old 03-07-10, 08:05 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2006
Location: alabama
Posts: 101
thanks Giles, I will check the switch and wires.
 
  #4  
Old 03-08-10, 12:20 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,817
while the switch could be bad, I find that the solenoid is the problem more than half the time. Do you have a test light or voltmeter? Check for power at the small wire plugged on to the solenoid when trying to start. If 12 volts is there but the solenoid doesn't click, the solenoid is bad. If power is not at that wire, there is another problem and we'll go from there.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes