John Deere L110 Tractor

Reply

  #1  
Old 04-09-10, 05:06 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2010
Location: usa
Posts: 2
John Deere L110 Tractor

I have a John Deere L110 tractor, when the mower deck is lowered the blades lose speed. When the deck is all the way up it works fine, as soon as you lower the deck the power on the blades slows down. I already changed the belt, increased the tension on the belt, and checked the idler arm.

Any thoughts?
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-09-10, 05:41 AM
Member
Join Date: Oct 2005
Location: USA
Posts: 274
Its usual for the engine,deck to slow down when load is applied but if only the blades slow and not then engine that indicates slippage of some sort. Does that model have a electric pto that controls the blades or mechanical? If electric it could be slipping if mechanical it might need adjusting for tension when engaged.
 
  #3  
Old 04-09-10, 07:21 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2010
Location: usa
Posts: 2
John Deere L110

Originally Posted by idmason60 View Post
Its usual for the engine,deck to slow down when load is applied but if only the blades slow and not then engine that indicates slippage of some sort. Does that model have a electric pto that controls the blades or mechanical? If electric it could be slipping if mechanical it might need adjusting for tension when engaged.
Only the blades slow, not the engine. PTO is not electric.
 
  #4  
Old 04-10-10, 01:23 AM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,821
How tight is the belt with the deck down and the blades engaged? Sounds like not tight enough.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes