Northstar Pressure Washer not spraying solution

Reply

  #1  
Old 04-30-10, 07:47 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2006
Location: South East U.S.
Posts: 24
Angry Northstar Pressure Washer not spraying solution

I have a Northstar model M1578112G 3000 PSI pressure washer. The pressure washer works fine, unless I try to use the chemical injector line. It sprays water just fine, but will not draw chemical solution from the chemical hose into the system. I tried all the normal solutions, no clogs present in the line, the pump has oil, proper nozzle, etc. Any ideas? I really don't want to lug this thing back to the store......
 
Sponsored Links
  #2  
Old 04-30-10, 09:08 AM
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2005
Location: USA
Posts: 43,782
I never use the siphon feature on my PWer as I feel using a pump up garden sprayer does a better job and is better for the pump ..... but if I remember correctly, they won't siphon under pressure. Try the siphon without having the pressure on.
 
  #3  
Old 04-30-10, 09:25 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2006
Location: South East U.S.
Posts: 24
I'm not sure exactly what you mean. I have the garden hose connected to my pump inlet, the pressure hose and spray gun connected to my pump outlet and the chemical hose submerged in a bucket of cleaning solution. How do I turn the pressure off??
 
  #4  
Old 04-30-10, 02:43 PM
Forum Topic Moderator
Join Date: Mar 2005
Location: USA
Posts: 43,782
cut off the motor

need more characters
 
  #5  
Old 04-30-10, 03:48 PM
cheese's Avatar
Forum Topic Moderator
Join Date: Jul 2001
Location: USA
Posts: 16,813
Correct, it is not supposed to siphon chemicals while it is pumping high pressure.
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes