Erratic idle on a 3.75HP Briggs & Stratton

Reply

  #1  
Old 05-27-10, 12:55 PM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 8
Erratic idle on a 3.75HP Briggs & Stratton

Hello,

I have a lawn edger powered by a 3.75 hp Briggs & Stratton engine.

It had been running just fine and all of a sudden it lost power then developed a erratic speed. Normal speed then loss of power, normal speed then loss of power back and forth back and forth.

It seems likely it has something to do with the carburetor but before I go charging in there like a bull in a china shop I thought I had better seek the input of those who actually know what they are talking about.

Thanks,
Craig
 
Sponsored Links
  #2  
Old 05-27-10, 01:08 PM
indypower1's Avatar
Member
Join Date: May 2009
Location: Lake Winnipesaukee, New Hampshire
Posts: 634
Sounds like a little bit of dirt got in the gas tank and found its way into the carb. Carb need to be cleaned.
 
  #3  
Old 05-27-10, 06:36 PM
Member
Join Date: Jun 2006
Location: St. Louis
Posts: 2,365
Post the engine model type and code numbers usually found stamped in the metal engine shroud just above the spark plug and someone will get you going. Have a good one. Geo
 
  #4  
Old 05-28-10, 07:52 AM
Member
Thread Starter
Join Date: May 2010
Location: USA
Posts: 8
Well, I took the carburetor off and gave it a compete cleaning. Flushed out the gas tank too. Put it all back together and voila! Back to normal. Must have been a little speck of crud causing all that trouble.
Thanks for the help.
Craig
 
Reply

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread
Display Modes